Hae tästä blogista

Kommentointi

Kommentti on kiva saada!
Jos valitset profiiliksi Nimetön, ole hyvä ja laita kommenttiin nimesi tai jotain, mistä tunnistan sinut. Kiitos!

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kielokupit

Kahvikupit on vihdoin valmiit! Ensimmäisissä on takana päivämäärä syksyllä 2011, viimeisimmille keväällä 2013. Välillä pelkkä kielojen maalaaminen kyllästyttikin ja maalasin kaikkea muuta. Nyt keväällä päätin tehdä ne loppuun.
Tänään kielokupit oli ensi kertaa käytössä. Vietimme synttäreitä...
Kuppeja on 10 kpl, lisäksi maalasin sokerikon, kermakon ja tarjoilulautasen.





Myrna-kupit ovat olleet meidän parhaat kupit tähän saakka. Teepussin alustat on myös mun maalaamat.

torstai 25. huhtikuuta 2013

Kansalaisopiston näyttely 27-29.4.2013

Kansalaisopiston lukukausi loppui jo pari viikkoa sitten ja nyt on näyttelyn aika. Tälläisiä taideteoksia minulta...

Lasinmaalauskurssin tuotoksia lasilautanen ja unikko-taulu. Posliininen korurasia on viimeinen posliininmaalaustyöni tältä talvelta. Sain rasian lahjaksi puoliksi tehtynä, reunan sininen oli jo maalattu. Maalasin sinisen pienen kukan ja perhosen ja liimasin perhosen kiinni rasiaan. Posliininmaalauksessa meni paljon aikaa kuppien, jotka aloitin jo vuonna 2011, maalaamiseen loppuun.

Siskon minulle tekemä savinen kynttilälyhty menee myös näyttelyyn. Lyhtyyn kuuluu myös aluslautanen, mikä on vielä ollut opistolla.




Vas. Akaatti-kiven päälle puu hopeasavesta. Kiven ympäri on sahattu ura, mihin laitettu hopealanka. Nauhan olen punonut kumihimolla. Oik. Hopeapohjalle hiottu kivi (ehkä rodoniitti). Nauha keinonahkainen punottu nauha.
 
Pärnun rannasta kerättyjä kiviä hiottu korumetallipohjiin.
 



Haukansilmästä korvikset ja riipus. Korvikset on hopeaa ja riipus on korumetalli-pohjassa.






Lapista nuorison tuomista luonnonkivistä tehdyt riipukset hopeapohjissa.



Ehkä se on serpentiinimarmori, ehkä ei...
Kiveen on sahattu ura reunaan ja siihen laitettu hopealanka. Nauha punottu kumihimolla. Oikealla luonnokivi hiottuna erittäin ohueksi.
 


Hopeinen kolikko. Valettu hopeajäämistä. Oikealla plektra, kivi on nefriitti.

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vähän vanhaa ja vähän uutta

Joskus vuosia sitten kokeilin sulatuttaa pulloja. Joitain pulloja olen jo lahjoittanut nuorisollekin, mutta nyt kun sulatutin uusia pulloja, kaivoin esiin kaapista entisetkin.



 Littanat pullot on vanhoja, muotissa sulatetut nyt uusia. Ja takana oleva konjakkipullo on nyt uusi. Olen tosi ihastunut noihin muotissa sulatettuihin. Muotteja oli kahdenlaisia.
 En tiedä vielä, mitä näissä voisi tarjoilla, mutta kun nyt sattuu olemaan samanvärisiä pareja sileästä ja kupista, voipi olla ihan kiva yksityiskohta pöydässä...
 Tässä kivan väriset pullot. Muotilla sulatetussa pullossa on kaksi lokeroa. Ihan on nams...

Ranteisiin lämpimät korut

Taitotalon avoimien ovien päivässä näin pullopunontaa. Innostuin heti ja siitä sitten kokeilemaan. Eipä se niin nopeaa ja helppoa ollutkaan, joten otin siitä idean sukkapuikosta mukaan ja jatkoin punontaa kumihimolla. Sukkapuikko kumihimon keskellä, että sain punoksesta leveämmän ja onton.  Lankana on Karnaluxista ostettua alpakka-silkkiä ja vahvikkeena kalastajalanka.



Punoksesta tulee juuri ranteen ympärille sopiva, kun sen pyörittelee neljään kerrokseen.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Unikkoja

Unikkolasitaulu odottaa kaapin ovessa pääsyä Kansalaisopiston näyttelyyn 27-29.4.2013.
Tähän on erittäin tyytyväinen! Kannatti lisätä väriä ja polttaa uudelleen!

Toinen satsi lasikoruja

Tänään kävin hakemassa loputkin lasikorut uunista.
 Tässä taas kuvaa koruista ennen sulatusta. Mun koruja oikea alalaita sekä ylhäällä keskellä.
Jonkin verran ne muuttuu uunissa!
 Uusi satsi sulatettuja koruja.  Jotkut aikas ihania..  NAMS! 







Pullo suli littanaksi. Se menee Anjalle.
Koko uusi satsi kokonaisuudessaan. Seuraavaksi riipuslenkkien ja korvistappien liimausta sekä miettimistä, miten vihreistä ja punaisista pienistä saisi rannerenkaita. Niiden aika vasta toukokuussa, kun saan Kansalaisopiston näyttelyyn vietävät kivenhiontakurssin korut laitettua valmiiksi. Näyttelyyn lähtee myös lasilautanen sekä unikko-lasitaulu.
 

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Lasikoruja

Vuokrattiin uuni koruystävän kanssa puoliksi.
Uunissa vasemmalla ystäväni koruja, oikealla minun näperryksiä. Oikeassa ylälaidassa siskon tekemiä koruja muutama. Eikä ollut mikään yllätys, että kaikki tekeleet ei yhteen uunilliseen mahtuneetkaan. 
Kohta laitetaan uunin luukku kiinni ja nostetaan lämpätila 750 asteeseen...

Koruja polton jälkeen. Sulatuslasin lisäksi on käytetty hopeasavea, ditroy-laseja, polton kestävää paperia, kiiltokultaa ja kuuman polton värejä. Toisen uunillisen korut saan huomenna. Jätin myös pulloja sulatukseen. Osan saan muotteihin... vähänkös nää jännittää, kun koskaan ei tiedä, mitä uunissa tapahtuu.

torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevät toi, kevät toi

On se ihana tunne rinnassa, kun keväällä luonto herää eloon. Tällä viikolla on meidän pihalla nähty mustarastas, punarinta sekä räkättirastas. Kyllä niitä on odotettukin. Lunta oli vielä viikko sitten pihalla paljon, jopa aitan katollakin, mutta nyt kun on satanut paljon vettä, lumet on melkein kokonaan pois. Kesä tulee kovaa vauhtia!

Kävelin kamera kourassa ympäri pihaa ekaa kertaa sitten syksyn. Tälläisiä bongasin:
ivänliljat nousee aina aikaisin keväällä, vaikka ovatkin talon pohjoispuolella. Myös kuunliljat näkyy jo.

 Autotieltä lentelee näköjään kiviä meidän nurmikolle.  Ei niitä paljaalla silmällä edes huomaa. Tulppaani kurkottelee kivien seasta.
 Takapihalla tulppaanit on jo aika korkeita.
Muutkin kukat kurkistelee jo valoa kohti.
 Lumikellot kukassa. Toin näitä vuosia sitten Skånesta serkulta. Tykkään kovasti, saisivat levitä ympäri pihan.
 Kevätesikko on vielä nuutuneen näköinen.
 Unikko terhakkana. Viikko sitten oli vielä lumen alla.
 Narsissitkin jo noin 10 cm korkeita.
Pitipä tarkastaa koivunkin tilanne.







 Vähiin käy lumi! Kohta pääsee nurmikkoa haravoimaan!

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Yhtä hymyä

Tänään olen yhtä hymyä. Hopeasaven facebook-sivulla oli Minun luomukseni-kilpailu ja minä voitin!!  Ystävät jakoivat sivua ja minä sain ääniä ja Hopeasavi lisää tykkääjiä ja mainosta.
Kiitos rakkaat ystävät!

 

Ja niin meillä on tulokset: Eniten ääniä sai Meeri Pulkkinen, onneksi olkoon Meeri! Meeri saa kokoelman jossa on kolme kaunista sterling hopeaketjua. Ja sitten meillä on tasapeli (!): Salla Viitasallo ja Anne Partanen saivat molemmat saman määrän ääniä.
Onnea molemmille! Lahjaksi voitte valita joko 2x5 gr Art Clay -hopeasavea *tai* 100 gr Prometheus -pronssisavea. Ilmoittakaa meille sähköpostitse. Vielä kerran: Onneksi olkoon ja kiitos kaikille!

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Työhuoneeni

Anun kanssa puhuttiin eilen työtiloista. Sovimme, että kuvaamme omat työtilamme ja laitamme kuvat facebookkiin. Laitan osan myös tänne.

Huoneen vasen seinä on täynnä nukkehyllyjä. Nyt on nukkeja tiivistetty, että saan hyllyille muutakin mahtumaan. Osa koruista ja työkalusta sekä korutarvikeista on nyt hyllyllä.

 Huoneen oikealla seinällä oli nallehyllyt. Nyt on osa nalleista laatikossa ja vain omatekemät ja yksi vanha antiikkinalle ovat enää hyllyssä. Muille hyllyille olen laittanut esille posliininmaalaus- ja lasitöitä sekä siellä on myös osa koruista.  Myös kaappin mahtuu jotain.

 Kirjoituspöytä on aina täynnä. Tällä kertaa pitäs aloittaa lasikorujen teko.
Pöydän alle mahtuu työkalusalkkuja, ompelukone ja salkussa on sukututkimusaineisto.
 Tällä työtasolla työt, joita teen tv:tä katsoessani. Kuvassa osa valmiita, osa keskeneräistä. Keltaisessa laatikossa tarvikkeita lasikorujen tekoon.



 Korillinen pitsejä ja takana keskeneräiset savityökalat. Ne pitäs vielä maalata akryyliväreillä...  joskus.....  Oikealla pitsiliina, jolla päällystän varjostimen lamppuun, jonka varjostimen särin viime syksynä.

Nukkumatti vahtii, että välillä malttaa lähteä nukkumaan. Taustalla sähköurut odottaa uutta inspistä.