Hae tästä blogista

Kommentointi

Kommentti on kiva saada!
Jos valitset profiiliksi Nimetön, ole hyvä ja laita kommenttiin nimesi tai jotain, mistä tunnistan sinut. Kiitos!

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Punoksia kumihimolla

Kuulin koruharrastajissa kumihimosta. Pitihän se kumihimolevy käydä ostamassa. Ensin tein muutamia kokeiluja puuvillalangoilla. Sain lasikoruihin tosi hienoja kaulanauhoja. Imatralainen käsityöyritys Atelje Ajaton tuo erilaisia lankoja maahan. Sain postissa lankamalleja ja testiaineistoa. Löysin huhtikuun valikoimasta punontaan sopivia polyester- ja viskoosi-lankoja. Värit ovat raikkaita ja lanka kulkee hyvin kumihimossa eikä sotkeudu yhteen niinkuin puuvillalanka. Laitoin pari puuvillalankaa mukaan antamaan väriä. 
 Kokeilin Atelje Ajattoman lankoja myös punomalla käsin makramea ja sekin onnistui hyvin näillä langoilla. Ne kuitenkin purin ja tein nämä punokset kumihimolla.


Kumihimolevy on aika yksinkertainen keksintö ja helppo käyttää. Levyjä on erilaisia, mutta tämä nyt minulla ensimmäisenä käytössä. Tässä on tulossa punos hieman kiiltävästä viskoosi-akryylilangasta ja mukana on 2 säiettä tummempaa vihreää puuvilllankaa. Punos tulee ulos levyn keskeltä levyn alle.
 Nauhalaatikosta löytyi kertaallen käytössä ollut organsanauhan pätkä. Punoin siitä löysän punoksen käsin. Ehkä tälläistäkin voisi jossain käyttää...
Tein Atelje Ajattomaan lankatilauksen. Yrityksen löytää facebookista nimellä Atelje Ajaton. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on kiva saada... Kiitos!