Hae tästä blogista

Kommentointi

Kommentti on kiva saada!
Jos valitset profiiliksi Nimetön, ole hyvä ja laita kommenttiin nimesi tai jotain, mistä tunnistan sinut. Kiitos!

Nukkeharrastus

Uudemmat nukke-aiheiset kuvat löydät etusivun vasemmasta laidasta Tunnisteet-valikosta.

Serkku oli löytänyt Ikeasta mulle Oskari-nuken. Mökillä oli tälläinen merenneito ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Siellä he istuivat käsi kädessä!   (23.7.2012)

Aivan ihana saksalainen nukke on viettänyt meillä viikon. Kaivoin nukenvaatelaatikkoani ja etsin vaatteet, jotka olisi helpot 3-vuotiaalle ottaa pois päältä ja laittaa takaisin. Mekkoa jouduin vähän kaventamaan, ompelin pitsikoristeet, virkkasin pienet tossut ja tein korut sekä hiusnauhat. Kampasin hiukset takuista. Hiukset on todella ihanat! Tosi hyvin kiinnitetty päähän ja materiaali on kestävää ja hiukset tuntuvat paksuilta. Tossuissa on kuminauhat varressa ja nauhat ompelin kiinni niin, että niitä ei tarvitse avata. Kaulakorussa on magneettilukko, että nuken omistajan on helppo ottaa koru pois kaulasta tarvittaessa. Rannekoru on tehty kuminauhaan. Käytin lasihelmiä, mutta en usko niiden rikkoutuvan normaalissa leikissä. (1.7.2012)

 Siivet sain...  onko marsissa lunta, lunta...  Keiju sai nimekseen Mirka Dingle Bell.

  
Keijun tekoa 4-5.5.2012

Eiköhän ala siivet kestää...

Laskin tänään, että kun saan keijun ja tuon toisen nuken valmiiksi, mulla on nukkeja 76 kpl... Ai juu, unohtu ne kaksi nukkea, jotka odottavat korjausta kaapissa.  Siis 78 kun nekin on korjattu.. (20.4.12)

Mallailin vähän, miltä keiju tulisi näyttämään. Jäsenet on vielä irti ja tukka puuttuu kokonaan. siivetkin pitäs varmaan olla alempana...   Mutta saa tästä kuvaa, millainen se tulee olemaan.  (18.4.12)


Nämä neitoset muuttivat meille pari viikkoa sitten. Ostin ne fb:n kirppikseltä samasta paikkaa kuin aikasemmin nukkuvan vauvanuken ja pienen posliininuken. Pesin kahden nuken vaatteet, morsiuspukua en raaskinut kastella. Se olikin ihan siisti. Nämä nuket sai jo nimet, vasemmalta Elina, Kerttu (on niin namin näköinen mekko) ja morsian on Sanna sen vuoksi, että olen viimeksi ollut Sannan häissä.  (Päiv. 12.4.2012)
Keiju on saanut väriä iholle! Innostuin vähän noista tatskoista :-). Sitten nivelet ja tukka paikalleen, siivet ja keijun mekko...        (Päiv. 9.4.2012)
Rakkaus
Ostin kirpparilta enkelin eurolla, poistin siivet ja paperivaatteen, hioin nuken, maalasin ja nyt suunnittelen sille vartaloa ja virkattua mekkoa...   Silmien maalaus on vielä kesken. Posliinia.            (Päiv. 9.4.12)
Nyt on meille muuttanut taas useampi nukke, joten nimiä pitäisi alkaa niille taas keksimään...  Isäntä alkaa jo hermostumaan, nukkeja on varmaan yli 70...  pitäs laskee...
Keijukin on nyt hiottu ja se on saanut jo muutaman kerroksen gessoa. Eilen selasin netistä keijujen kuvia ja suunnittelin, millaiset siivet sille haluaisin tehdä.

Nyt on vaunuissa oikea nukkuva posliinivauva! Se muutti meille eilen 24.2. yhdessä pienen posliininprinsessan kanssa.
Tämä prinsessa on pieni, noin 10 cm korkea.
Tällainen kaunotar muutti meille sunnuntaina 12.2.2012, kun kävimme Joutsenossa Pikolla
Tästä olis tarkoitus tulla keiju. Paperimassavaluja...Hieno neiti joululahjaksi Anjalta jouluna 2011.
 

Syksyn 2011 nukkekurssin aikaansaannokset: Miska ja Betty.
Miska ja Betty ovat pula-ajan nukkeja. Alussa oli vain paperimassasta valetut päät ja kädet. Niitä sitten hiottiin, pohjamaalattiin ja maalattiin tarkasti ohjeiden mukaan. Vartalot tehtiin kankaasta ja täytettiin purulla tosi kovaksi. Vaatteet on tehty villa-, puuvilla- ja pellavamateriaaleista.Filippiiniläisiä nukkeja. Punapukuisen kaunottaren toi Anja ja Maisa heinäkuussa 2011 ja uutteran poika-nuken toi Mary Jane marraskuussa 2011. Kaunotar sai nimekseen Neneng Sampaguita Meyn ja Mary Janen avustuksella ja poika-nuken nimi onkin Toytoy tai Dojong, kuten Mary Jane sanoi. Totoy is a typical Filipino boys name given to young boys in the Philippines as a term of endearment. The Filipino boys were known to be industrious and hardworking. Always giving a helping hand to their parents. Eli: Totoy on tyypillinen filippiiniläinen nimi, mikä annetaan pojille kutsumanimeksi. Filippiiniläispojat olivat tunnetusti ahkeria ja työteliäitä. Aina auttamassa vanhempiaan!
Rebekka-nukke tuli heinäkuussa 2011 Kanadasta. Piko oli ostanut sen Niagaran putouksilta
Naurava ihanuus Pirjolta jouluna 2010.Kipan naapurin mummon jäämistöstä sain tällasen... vuosi 2010.
Nukkehyllyt kotona
Joensuun Elli ja Suhmuran Santra 2010

Kasakka Victor löytyi kirpparitorilta. Erikoinen.
Helmi tuli joululahjaksi Anjalta jouluna 2009

Meri-Tuuli, Oliver ja Iida kehdossa nallejen Elmeri, Helviira ja Otto kanssa. Vuosi on 2009. Elkun tekemä kehto oli siinä vaiheessa vielä maalaamatta.Anja teki tälläsen ihanan nuken niitä aikoja, kun aloitin nukkejen keräämisen.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Luonani on jo pidemmän aikaa asustellut hauska Ruotsissa käsin tehty isohko tyttönukke. Nukella on silmälasit, pieni puinen kitara ja se etsii arvostavampaa kotia itselleen (;
    Olin etsimässä paikkaa johon laittaisin sen myyntiin, jolloin törmäsin sattumalta sivuihisi. Jos olet kiinnostunut, niin ota yhteyttä: tuike.tikkinen@gmail.com. Laitan mielelläni lisätietoja ja kuvia!

    -Tuike

    VastaaPoista

Kommentti on kiva saada... Kiitos!