Hae tästä blogista

Kommentointi

Kommentti on kiva saada!
Jos valitset profiiliksi Nimetön, ole hyvä ja laita kommenttiin nimesi tai jotain, mistä tunnistan sinut. Kiitos!

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pitsin virkkuuta ja muutakin


Virkkasin viikolla pitsiä. Joskus lapsena on tullut sitäkin virkattua, mutta ei enää vuosikymmeniin. Hyvinhän tuo näytti onnistuvan.


Äiti aikoinaan virkkasi lakanapitsejä. Jos oikein muistan, pitsin nimi on mustalaisen hääyö tms.  Sellainen jostain putkahti mieleen tuota virkkausta tehdessä. Joka tapauksessa tosi nätti pitsi. Mun mielestä arvokkaat pitsit menee hukkaan lakanassa ja olen miettinyt, että mitä näistä teen. Nyt on idea valmis. Ystäväni, kiitos Helmi ja Sinikka, toivat mulle Viipurista vihreää pellavaa. Teen siitä ja pitseistä pöytäliinan.  Siis ainakin yritän  :).

Näistä otin mallia.
Syy siihen, että jouduin virkkaamaan samaa pitsiä itsekin oli se, että yksi pitseitä on hieman lyhyempi kuin toiset kolme. Parempaa lankaa en löytänyt kotoa, mutta punainen väri lähtee kyllä, kun laitan kaikki pitsit valkaisuun.


Tässä eilisen hopeakurssin aikaansaannos. Tuleekohan tästä mitään? Jos saan tän joskus valmiiksi, laitan kuvaa. Kuka tietää, mitä tästä mahtaa tulla?

Tänään liimailin siskontytön pienenpienet lasikorvikset hopeatappeihin kiinni....

ja tein ystävälle korvikset valmiiksi.
2 kommenttia:

  1. Ihania pitsejä, harmi kun nykyään ei tule virkattua noita vaikka niitä voisi hyödyntää kaikenlaisiin käsitöihin. Kauniit mallit, melkoista näpertämistä ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula. Pitsit on ihania. Niillä vois koristella vaikka mitä.

    VastaaPoista

Kommentti on kiva saada... Kiitos!