Hae tästä blogista

Kommentointi

Kommentti on kiva saada!
Jos valitset profiiliksi Nimetön, ole hyvä ja laita kommenttiin nimesi tai jotain, mistä tunnistan sinut. Kiitos!

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Nyt kun kesä mennyt on...

Koko kesä on mennyt ja blogi jäänyt päivittämättä.  Aika on kyllä paljolti mennyt sukututkimuksen päivittämiseen ja käsityötkin vähemmälle.  Lähinnä olen viemisiksi kyläreissuille tehnyt bambulangasta pölyrättejä, mutta niistäkin on jäänyt kuvat ottamatta.

Näin netissä mukavan näköisen pyöreän pussukan olut- ja limsatölkkien klipseistä tehtynä. Ensin tein sinisen pienemmän ystävälle, joka on klipsuja mulle kerännyt ja sitten tein vähän isomman itselleni.


Sukulaispojalle pieni rahapussi.

  

Kokeiluna kännykkäkotelo. Napin tilalle pitäs varmaan vaihtaa neppari. Taakse tein takaosan levyisen palan, mistä kotelon saa kiinni vyöhön tai siitä sen voi ripustaa roikkumaan.


Pari lasikorua tuli tehtyä valmiiksi.  Kissat ja puu lasien välissä on hopeasavesta tehtyjä. Etenkin kissat onnistui hyvin, kun jaksoin hioa ne siisteiksi.  Lasinpoltossa tulleet ilmakuplat tuovat kivan lisän koruun.



Syyslomaviikolla oli kivenhiontakurssi

Toukokuussa kävimme keräämässä Ylämaan spektroliittikaivoksella spektroliittejä. Nämä kivet keräsi pikkupoika, joka kerää erilaisia kiviä aarrearkkuunsa.  Hioin kivet tasaisiksi ja kiillottelin niitä osittain.

Samalla Ylämaan reissulla toukokuussa löysin upean tummansinisen spektroliittikiteen, josta hioin kiven tähän hopeiseen rannerenkaaseen.


Myös nämä vihreän ja harmaan sävyiset spektroliittikiteet Ylämaalta viime toukokuussa löydetty.  Korupohjat on pienet, noin 1 cm x 1,5 cm, joten ehkä teen näistä korvakorut.



Hopeiseen sormuspohjaan hiottu hematiitti.


Joskus aikaisemmin laitoin lasinsulatusuuniin punaisia lasinpaloja tarkoituksena joskus tehdä niistä rannerengas.  Nyt löysin hyvän hopeisen pohjan niille.  Hiontakurssilla hioin lasinpalat samankokoisiksi ja pohjaan sopiviksi.


Tämän pienen tiikerinsilmän löysin Ylämaan jalokivimessuilta viime kesänä. Se oli laatikossa, ota kolme, maksa kaksi. Se oli siis valmiiksi hiottu.  Nyt kivenhiontakurssilla löysin sille sopivan riipuspidikkeen.  Pallo on irti, renkaat pitää sen paikallaan.


Muita kurssilla tehtyjä kivenhiontoja. 


Vasemmalla nuorison Kyprokselta tuomia kiviä.  Pyöreässä on tehty ura reunaan. siihen laitan myöhemmin hopealangan. Alemmassa on tehty pienet viillot lähelle yläreunaa ja pyöritän hopealangan kiven ympäri yläosaan ja teen siitä riipuslenkin.  Keskimmäiset kivet on ihan pihakiviä, toisessa on ura reunassa hopealankaa varten ja toiseen tulee lanka yläosaan.  Oikean laidan akaatti on sen edellisen varastetun tilalle.  Kiven päälle tulee hopeasavesta tehty puu ja reunan uraan hopealanka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on kiva saada... Kiitos!