Hae tästä blogista

Kommentointi

Kommentti on kiva saada!
Jos valitset profiiliksi Nimetön, ole hyvä ja laita kommenttiin nimesi tai jotain, mistä tunnistan sinut. Kiitos!

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

KorukivenhiontakurssiTämän syksyn korukivenhiontakurssi on ohi!  Nyt kurssi oli järjestetty syyslomaviikolle 4 tuntia joka arki-ilta ja 6 tuntia lauantaina. Tykkäsin järjestelystä sen vuoksi, että 4 tunnin hiomisen jälkeen voi kotona suunnitella eteenpäin ja laitella kiviä tappeihin kiinni valmiiksi. Loppuviikosta, etenkin lauantai-aamuna tuntui, että nyt ei enää jaksa, mutta piristyin aina, kun pääsin työn touhuun. Kurssin loputtua olin sitten todella, todella väsynyt ja vieläkin käsivarsia jomottelee...Hematiitti vuotaa hiottaessa verta, tästä nimi verikivi, hematiitti. Aika sotkuista puuhaa oli, punaisia piskuja pitkin käsivarsia ja kasvoissakin, eikä lähtenyt pois ilman saippuan kanssa jynssäämistä.  Nauroin, että minulla on hematiitti-rokko  :D

Joskus vuonna 2007 tai sinne päin, kun kävin Saksassa Regensburgissa, ostin pienen puurasian täynnä pieniä kiviä. Siinä oli nämä hematiitit, joista hioin kahdet korvikset ja yhden sormuksen.
Riipukset ja korvikset, mitkä tein poikani anopin antamasta hematiittikivestä. Kivi on alunperin hänen poikansa tuoma Uudesta Seelannista.Nuorison Kypsokselta tuomat kivet. Vas kivessä oli hieno kuvio pinnassa, joten pintaa ei voinut hioa, vaan pinta on vain kiillotettu. Ajoin reunaan uran, että siihen voi laittaa hopealangan ja tehdä riipuslenkin.

Lumikvartsi, ametisti, tiikerinsilmä sekä luonnonkivestä hiottu sydän.Luonnonkiviä hiottuina. Mahdollisesti teen näiden päälle hopeasavesta jotain kivaa.

6 kommenttia:

 1. Voi että ovat upeita, näyttää mielenkiintoiselta puuhalta. Täytyisi käydä nuo tämän seudun kurssitarjonnat läpi jos vaikka joskus innostuisi kokeilemaan :) Luonnosta löytyy paljon ihania kauniita kiviä joista haluaisin "jalostaa" koruja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, aina kannattaa kokeilla kaikkea ja hyvällä onnella hurahtaa niinkuin minä. Valitettavasti kivenhiontakursseja ei ole meilläpäin kuin 2 kertaa vuodessa. Luonnonkivet on ilmaisia ja korukiviäkin saa ostettua aika halpaan hintaan. Jos haluaa käyttää hopeapohjia, niihin kuluu hieman enemmän rahaa.

   Poista
 2. Miun tytär keräsi kaksi vuotiaana maasta kiviä ja laski ne arabiaksi kymmeneen saakka.. ..kivien laskeminen ja kivan väristen kivien kerääminen oli silloin mieli puuhaa.. ...en tiedä innostuisiko nyt askartelemaan koruja jos hankkisi tarvittavat työ kalut..onko kallista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini, kiitos kommentista! Koruja voi tehdä monella eri tasolla. Helminauhojen tekoon löytyy askartelukaupoista ja nettikaupoista edullisiakin tarvikkeita. Sitten, kun siirtyy hopeaan, hinta tietenkin nousee. Ja jos haluaa ostaa parempilaatuisia helmiä, esim. kivihelmiä. Netistä löytyy kuvia ja ohjeita, mutta kannattaa käydä joillain kursseilla tai pyytää joku koruja tekevä opastamaan, koska kun taito kehittyy, innostuu enemmän. Esim. Kansalaisopistolla on lyhytkursseja , joiden hinta on muutamia kymppejä. Tosi koukuttavaa puuhaa ja näinköhän tyttö voisi saada harrastukseen jostain tukea?

   Poista
 3. Ihanaa, luovaa työtä sinulla ja varmasti mielenkiintoista. Kivet ovat niin monipuolista ja kaunista materiaalia ja korusi tietysti upeita.

  VastaaPoista

Kommentti on kiva saada... Kiitos!