Hae tästä blogista

Kommentointi

Kommentti on kiva saada!
Jos valitset profiiliksi Nimetön, ole hyvä ja laita kommenttiin nimesi tai jotain, mistä tunnistan sinut. Kiitos!

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Räpsyjä Kuolimon rannalta


Oltiin kaksi viikkoa ystävän mökillä Savitaipaleella. Mökki on tuttu, olemme olleet siellä joka kesä lähes 20 vuotta.
Aurinkoisella säällä mökin pihalla on paljon perhosia. Lähinnä noita keltaisia ja valkoisia, mutta tulee siihen joskus myös tälläinen ruskeakin. En jaksa etsiä perhosten nimiä, nautin vain kuvata niitä eri kuvakulmista.

 


 

 

 
   
Nämä syöksyliitäjät poukkoilivat auringossa sinne tänne. Niiden kuvaaminen oli tosi vaikeaa, kun ei ne mihinkään näkyville edes istahtaneet lepäämään. Hurjan näköinen otus tuo sudenkorento. Onneksi se on pieni kooltaan!


 
Mulkosilmä linssilude 

 
Hei siellä, katsos kameraan!
Tulihan se poseeraus sieltä. 

Tämä pörriäinen, kimalainen, pörräsi pitkät ajat kuistin ikkunassa. Yritin ohjata sitä lempeästi ikkunan ohi vapauteen, mutta aina se kurvasi takaisin ikkunaan.  No, onhan sillä aika pienet aivot. Välillä se meni ikkunanpieleen hämähäkin verkon taakse nukkumaan. Tässä se heräilee juuri ja aloittaa uuden pörräämisen. Unet taisi tehdä hyvää, se nimittäin löysi tien vapauteen ihan pian.

Tämä toinen kimalainen asusti saunan seinässä. Siinä se ilahdutti meitä pörinällään, kun puimme uimapukuja päällemme. Tässä on menossa  päiväkävely kuistin päätyyn ja takaisin.

Pikkulintu rannan puussa. Olipa se vikkelä liikkeissään.

Silkkiuikut matkalla avarammille vesille.
 
Tätä veikkaisin kaakkuriksi. Kuikalla on samanlainen profiili, mutta koska näimme näitä lintuja viime kesänä parvessa, epäilen tätä kaakkuriksi. Mihinhän lienee kaverit hävinneet? Niitä etsiskelemässä... 


Tämän arvelen olevan härkälintu. Monena kesänä sillä on ollut pesä mökin lähellä, mutta nyt näin linnun vain tämän yhden kerran.

2 kommenttia:

Kommentti on kiva saada... Kiitos!