Hae tästä blogista

Kommentointi

Kommentti on kiva saada!
Jos valitset profiiliksi Nimetön, ole hyvä ja laita kommenttiin nimesi tai jotain, mistä tunnistan sinut. Kiitos!

maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvän joulun toivotus

♥ Hyvän joulun toivotus kaikille sukulaisilleni ja ystävilleni ♥
♥ Merry Christmas greeting to all my relatives and friends ♥
♥ God Jul hälsning till alla mina släktingar och vänner ♥

 Sillä hetkellä liekki kun syttyi, tunsin lämpimän henkäyksen. Tähtitaivaalta lempeä tuuli viestin toi mulle kuiskaten: ”Rauhaa, joulurauhaa, muista joulusi pyhittää. Se vain, mikä meissä on hyvää, meidän jälkeemme tänne jää…” Kun rauhaa, joulurauhaa, hänen kuulin toivottavan, niin silloin, vasta silloin tunsin jouluni alkavan…

Kuvassa 3D-tähdet, joita olen näperrellyt nyt joulun alla useampia sekä nyt viikonloppuna koristelemani piparkakkutalo. Isot Hurrikaani-kynttiläsomisteet ovat juhlistaneet joulujamme jo useamman vuoden ajan.

Näin jouluna tulee mieleen lapsuuden joulut. Meillä vaikka oli köyhää, jouluna oli kaikkea! Joulu on vuoden suurin juhla!

Äitini on siirtynyt ajan tuolle puolelle jo 40 vuotta sitten. Olin silloin 16-vuotias.

 


Tämän korun tein viime marraskuussa Taito Etelä-Karjalan massakurssilla. Siinä on äitini nuoruudenkuva siirretty Primo-massan päälle ja sitten upotettu hopean väriseen korupohjaan. Nyöriksi punoin oikeasta nahasta makrame-tekniikalla punoksen. Sen jälkeen tämä koru on ollut paljon minulla kaulassa ja etenkin nyt jouluna se tuo muistoja mieleeni 

Tätä joulua odottaessa on erikoisen hyvä joulumieli täyttänyt minut. Mistähän se johtuu? 

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Lusikkakoru, Bambi ja 3D-tähti

Tilaustyönä asiakkaan omasta alpakkalusikasta. Nauha punottu kumihimolla.




Kukan takana on kristallihelmi.

 



 Bambi menee joulupakettiin

3D-tähti on virkattu kalastajalangasta, tärkätty erikeeper-vesi-seoksella, kuivatettu muotoon laatikon kulmassa ja liimattu yhteen.

tiistai 10. joulukuuta 2013

Adventtivalot

Kuvia meidän keittiön ikkunan adventtitähdestä ja pihan omenapuissa olevista jouluvaloista. Kivasti valaisevat ja ilahduttavat mieltä nyt vuoden pimeimpänä aikana.





Oikein hyvää adventtia ja joulun odotusta kaikille!

torstai 5. joulukuuta 2013

Lahjanäperryksiä

Serkku teki mulle säärystimet syksyllä ja lupasin vastineeksi amigurumin. Kun noita kilpikonnia on tullut tehtyä nyt syksyllä, jatkoin samaan malliin. Tosin vihreä lanka ehti loppua, joten kokeilin jouluista väriä  :).  Isäntä oli sitä mieltä, että ei se ole kilpikonna, vaan leppäkerttu.  No minäpä tein sitten leppäkertun malliksi...  Onko niissä eroa?





Puput on pieniä sormen mittaisia. Hiukka niissä oli näpertämistä...    Vihreä meni eilen Koruharrastien pikkujoulujen pukinkonttiin, sininen menee joululahjaksi...


 Miisu-korviskokeilu Fimo-massasta.  Pidin näitä korvissa yhden illan, kyllä ne toimivat. Katsotaan, mitä uusi omistaja tykkää...  Korvikoukut ja lenkit on hopeaa.

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Posliinienkelit

Syksyn 2013 posliininmaalaus on mennyt enkeleitä maalaten. Yhteensä niitä oli 8 kpl.

 Tämä kaunotar lähtee serkulle.
 Sininen enkeli taitaa jäädä kotiin...


 

 

 



 


sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Rukousnauha

Sisko heitti joskus, että hän haluaa rukousnauhan. Nyt siskon synttäreiden alla sitten asia oli mulla mielessä... Halusin, että rukousnauha on myös samalla koru, että sitä voi pitää kaulassa. Ja väri ei saa olla mikään kovin tumma, vaan iloinen! Löysin syksyllä kirpparilta kiviristin, minkä ympärille sitten aloin suunnittelemaan nauhaa. Ensin ajatus oli linkittää helmet, mutta helmissä, mitkä on samasta kivestä kuin risti, olikin tosi pienet reiät ja 0,8 mm lanka ei mennyt siitä läpi. Niinpä sitten päädyin vaijeriin ja helmien väliin tuli kuparinväriset siemenhelmet. Ne sopii väriltäänkin paremmin helmien värimaailmaan kuin hopea... Kaikki helmet on kiveä, mutta mielestäni nauha ei ole kovin painava...